FAQ

 

 • Häftigt med att kunna köpa hem detta premiumkött men hur går jag tillväga?
  - Mycket enkelt! Klicka på lådan/lådorna som du önskar köpa och lägg sedan allt i varukorgen. Där får du fram totalbeloppet och om du känner dig nöjd med detta val så klicka på köp-knappen. Fyll sedan i dina uppgifter så ser vi till att kontakta dig inom kort med information om slutligt belopp samt möjlig leveranstid.


 • Det här ska bli spännande! Hur lång tid innan leverans ska jag beställa och vilka leveransdagar är det som gäller. 
  -I ett initialt skede så har vi endast en leveransdag i veckan och det är torsdagar. För att få leverans torsdag så krävs det en order senast klockan 12:00 på tisdag samma vecka. Vill ni lägga en order för leverans längre fram i tiden går det också bra. Meddela det i er order så löser vi det.

 

 • Hmm…. Jag vill köpa Ocean Beef Angus Box, Prestige, kylvara, nötkött, och den ska tydligen kosta 5 208 kr. Kan jag vara säker på att den inte blir dyrare än så?
  - Tyvärr inte men den kan bli billigare också. 😊 Vi sätter ungefärliga priser på våra köttlådor baserat utifrån köttbitarnas genomsnittliga vikt men i och med att våra djur är olika stora så kan bitarna också ha olika vikter. Vi strävar dock efter att det slutliga priset ska vara så nära hemsidans pris som möjligt. Skulle det bli en alltför stor skillnad så kontaktar vi er såklart.

 

 • Festligt, nu ser jag fram emot att få hem mitt premiumkött men måste såklart veta hur jag ska betala för detta kalas.
  - Mycket enkelt! Efter lagd order så kommer vi att plocka din order och senast 24 timmar före aktuell leverans kommer vi meddela det slutliga priset. Detta belopp Swishar du sedan till 123 027 3888. Mottagare är Globe Foods AB.

 

 • Jag skulle behöva få leverans mellan 13-14 på torsdag. Går det att ange en exakt leveranstid och löser ni detta?
  - Vi gör allt vi kan för att tillgodose era önskemål men en exakt tid kan vara svår att hålla. Har vi dock lite smskontakt innan leverans så kan vi säkert kunna komma överens om en tid som passar samtliga parter.

 

 • Om jag inte är hemmavid, kan ni då lämna varorna utanför dörren?
  - Tyvärr inte, vi lämnar gärna vårt kött personligen för att vara på säkra sidan att det så snabbt som möjligt kommer in i kylen/frysen och att inte kylkedjan bryts. I dessa tider ser vi dock till att hålla behörigt avstånd till er när ni öppnar dörren.

 

 • Kan jag blanda en kartong med olika varumärken samt kylt och fryst?
  - Tyvärr inte! Vi vill gärna vara flexibla men nu till en början så måste vi standardisera så mycket som möjligt.

 

 • Grymt ju! Jag är en restaurang men har inte sett detta kött förut. Kan vi också handla av er?
  - Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med er men vår affärsidé är framförallt att rikta oss till restauranggrossister så därför säljer vi bara via dem. Har er grossist inte den aktuella produkten i sitt sortiment så får du gärna meddela vilken grossist du köper ifrån så kan vi lösa leveransen via grossisten.

 • Jag är grymt sugen på att lägga ett köp på Grand Ana Paula Box, BBQ men ca 9,3 kg kött är ju en hel del. Hur ska jag hantera detta om jag inte kan äta allt på en gång.
  - Bra fråga! Antingen kan du förvara köttet i kylen men då är det viktigt att du håller 0-2 grader i kylen för att garantera hållbarhet till sista förbrukningsdag. Bästa är dock att antingen dela med en kompis eller att stycka upp bitarna i lagom stora bitar och sen frysa ner direkt. Tinar du sedan upp köttet långsamt i kylen så kommer inte kvaliteten att påverkas.

 

 • Hmm, jag är en barbecuefantast men vill bara röka bringa som är min favoritdetalj. Går det att köpa lådor med enbart bringa?
  -
  Absolut, det löser vi men då får du köpa obrutna lådor där vikten kommer vara mellan ca 12-20 kg per låda. Bästa är att kontakta oss på order@globefoods.se så tar vi fram en individuell lösning för dig.

 

Kika gärna in dessa videos, där vi förklarar styckningsdetaljer mm

Introduktionsvideo 

Top blade, bogsteksfilé och flat iron steak

Flapstek och flankstek

Rostbiff, rostasfilé, rostbiffsspets, rostbiffslock

Innanlår och högrevshjärta